Gå till huvudinnehåll

Nolltolerans mot sexuella trakasserier

Kampanjen #MeToo har tagit världen med storm. Den uppmärksammar hur omfattande sexuella trakasserier är mot kvinnor och visar att få företag eller organisationer är förskonade från problem med sexuella trakasserier.

Ung kvinna håller fram handen mot kameran för att signalera stopp.

– På Systembolaget har vi alltid haft nolltolerans mot sexuella trakasserier. Vårt arbetsklimat ska kännetecknas av respekt och förståelse för varandra. #Metoo visar att det kan finnas en tysthetskultur, och i och med den en förutsättning att kränkande beteenden kan fortgå. Vi arbetar hårt för att alla våra medarbetare ska känna sig säkra och trygga med att göra en anmälan om det skulle hända något, säger Tobias Frohm, HR direktör på Systembolaget.

Ett kontinuerligt löpande arbete

Under 2017 har Systembolaget fortsatt arbeta med sina redan satta rutiner internt för att göra dessa tydligare. För att få en förståelse av hur vanligt förekommande det är med sexuella trakasserier har rutiner gällande incidentåtgärder förtydligas, detta för att särskilja sexuella trakasserier från andra incidenter om hot och våld. Systembolaget ser kontinuerligt över frågan om hur vi bemöter varandra och våra kunder, hur vi synliggör oönskade attityder för att bli än mer välkomnande när det gäller olikheter.

Din säkerhet och din självkänsla viktigast

– I Systembolagets butiker kan arbetsmiljön ibland vara tuff när det gäller hot och våld från kunder. Vi vet också att sexuella trakasserier från kunder inte är en ny företeelse och självklart gäller nolltolerans. Och som i alla hot och våld situationer är din säkerhet och din självkänsla viktigast, säger Hans Jungland, försäljningsdirektör på Systembolaget.

Jobba hos oss!

Här hittar du lediga jobb hos Systembolaget just nu.

Lediga jobb