Gå till huvudinnehåll

Är vi rätt arbetsplats för dig?

Systembolaget är en dynamisk arbetsplats som präglas av omtanke om varandra och våra kunder. Vi har ett viktigt uppdrag som vi är stolta över och som inspirerar. Att kombinera ansvar med god service är vår största utmaning och vi sätter alltid mötet med kunden i främsta rummet.

Om oss

Vi som arbetar på Systembolaget är kunniga, inspirerande och omtänksamma. Vi har ett viktigt uppdrag, som handlar om att minska alkoholens skadeverkningar. Samtidigt ska man kunna njuta av ett gott öl eller vin till middagen, och där vill vi gärna bidra med vår expertis och inspirera kunderna i valet av drycker. Vår främsta ledstjärna är god service och vi arbetar aktivt med att utveckla kundmötet i alla våra kanaler.

Systembolaget finns till för att alkoholproblemen i Sverige ska vara så små som möjligt. Om starköl, vin och sprit såldes i vanliga affärer skulle alkoholkonsumtionen vara cirka 30 procent högre, beräknar forskarna. Men Systembolaget kommer bara finnas kvar så länge folk vill. Så vår utmaning är att göra allt vi kan för att kunderna ska bli nöjdare och nöjdare – utan att öka försäljningen. Det är en utmaning, men den är både rolig och meningsfull. Och i vilken annan verksamhet kan man rädda liv och samtidigt bli expert på mat och dryck?

Om dig

Du tycker att det är roligt att ge bästa tänkbara service till alla sorters människor och har en stark vilja att göra skillnad. Du tycker om att skapa goda relationer och har ett öppet förhållningssätt till alla du möter. Du vet att du, i kundmötet, är hela Systembolagets ansikte utåt. Vi ser gärna att du har ett stort intresse för mat och dryck. För att jobba hos oss ska du ha fyllt 20 år.

Din utveckling hos oss

Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda en introduktion till Systembolaget. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Läs mer om vår syn på lärande eller läs en intervju med två av våra utbildare.

Anställningsvillkor

Anställningsvillkoren hos Systembolaget regleras i kollektivavtalet tecknat mellan Svensk Handel och UNIONEN/Akademikerförbunden. Inom företaget finns både en lokal Unionen-förening och en akademikerförening.

Vår vision

Ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg av hälsan så att ingen tar skada.

Våra värdeord

Omtänksam, inspirerande och kunnig.

Våra försäljningsregler

Vi säljer inte alkoholhaltiga drycker till någon under 20 år. Inte till någon som är märkbart påverkad. Och inte till någon som vi tror ska langa vidare.

Lär dig mer om hur Systembolaget säljer med ansvar.