Gå till huvudinnehåll

Att jobba hos oss

Systembolaget är en dynamisk arbetsplats som präglas av omtanke om varandra och våra kunder. Vi har ett viktigt uppdrag som vi är stolta över och som inspirerar. Att kombinera ansvar med god service är vår största utmaning och vi sätter alltid mötet med kunden i främsta rummet.

Fem glada butiksanställdaSystembolaget finns till för att alkoholproblemen i Sverige ska vara så små som möjligt. Om starköl, vin och sprit såldes i vanliga affärer skulle alkoholkonsumtionen vara cirka 30 procent högre, beräknar forskarna. Men Systembolaget kommer bara finnas kvar så länge folk vill. Så vår utmaning är att göra allt vi kan för att kunderna ska bli nöjdare och nöjdare – utan att öka försäljningen. Det är en utmaning, men den är både rolig och meningsfull. Och i vilken annan verksamhet kan man rädda liv och samtidigt bli expert på mat och dryck?

Om dig

Du tycker att det är roligt att ge bästa tänkbara service till alla sorters människor och har en stark vilja att göra skillnad. Du tycker om att skapa goda relationer och har ett öppet förhållningssätt till alla du möter. Du vet att du, i kundmötet, är hela Systembolagets ansikte utåt. Vi ser gärna att du har ett stort intresse för mat och dryck. För att jobba hos oss ska du ha fyllt 20 år.

Din utveckling hos oss

Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Anställningsvillkor

Anställningsvillkoren hos Systembolaget regleras i kollektivavtalet tecknat mellan Svensk Handel och UNIONEN/Akademikerförbunden. Inom företaget finns både en lokal Unionen-förening och en akademikerförening.