Gå till huvudinnehåll

Ett uppdrag baserat på omsorg om folkhälsan

Systembolagets uppdrag baserar sig på omsorgen om folkhälsan. Visionen är att skapa ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg om hälsan så att ingen tar skada. Systembolaget bidrar med kunskap, både när det gäller mat och dryck och alkoholens påverkan på hälsan. På det sättet vill vi inspirera till medvetna dryckesval och ett hälsosammare förhållningssätt till alkohol.

Är vi rätt arbetsplats för dig?

Kunder och anställda diskuterar i butik

Vi som arbetar på Systembolaget är kunniga, inspirerande och omtänksamma. Vi har ett viktigt uppdrag, som handlar om att minska alkoholens skadeverkningar. Samtidigt ska man kunna njuta av ett gott öl eller vin till middagen, och där vill vi gärna bidra med vår expertis och inspirera kunderna i valet av drycker. Vår främsta ledstjärna är god service och vi arbetar aktivt med att utveckla kundmötet i alla våra kanaler. Att kombinera ansvar med god service är vår största utmaning.

Vår vision

Ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg av hälsan så att ingen tar skada.

Våra värdeord

Omtänksam, inspirerande och kunnig.

Våra försäljningsregler

Vi säljer inte alkoholhaltiga drycker till någon under 20 år. Inte till någon som är märkbart påverkad. Och inte till någon som vi tror ska langa vidare.

Bästa serviceföretag 2017

För femte året i rad tog Systembolaget 2017 hem pris som detaljhandelns bästa serviceföretag samt Sveriges bästa serviceföretag i Service Score. 2018 kom Systembolaget på andra plats.