Till vårt huvudkontor i centrala Stockholm söker vi nu en Senior Bolagsjurist

Vill du vara med och driva arbetet med att utveckla de juridiska frågorna inom Systembolaget, och ha frågor om hållbart företagande i alla dess aspekter ständigt högt på din agenda? Till vår juristenhet söker vi dig med en bred kommersiell bakgrund och vana av att självständigt hantera många olika typer av legala frågeställningar. Har du denna bakgrund, och tycker om att arbeta verksamhetsnära, förutsättningsskapande och lösningsorienterat? Perfekt, då kan det här vara en roll för dig!

Om rollen
Som jurist hos oss kommer du arbeta brett och med stort ansvar inom flera ansvarsområden. Du kommer att arbeta såväl i vårt löpande arbete, med de dagliga frågeställningar som uppkommer i vår verksamhet, som i mer förutsättningsskapande arbete.

Systembolaget som detaljhandelsmonopol verkar inom många olika rättsområden, såsom EU- och konkurrensrätt, kommersiell avtalsrätt, konsumenträtt, e-handel, digitalisering, IT-rätt och dataskydd samt inköp och försäljning. Du kommer arbeta med delar av dessa områden och ansvara för frågor som framför allt rör kommunikation, marknadsföring och immateriella rättigheter.

Vidare är hållbart företagande centralt för Systembolaget, och du kommer att arbeta med och ansvara för olika frågeställningar relaterade till vårt integrerade hållbarhetsarbete och att takta med omvärldens snabba förändringar och ökande krav.  Vi arbetar ständigt med att utveckla och implementera våra krav på hållbarhet och göra skillnad på riktigt. Ditt arbete skapar förutsättningar och förutsägbarhet, stöttar Systembolaget i sin utvecklingsresa, och tas ut i nära samarbete med verksamheten i alla dess delar. Du kommer att stötta verksamheten med bedömningar, rådgivning och utbildning utifrån lagstiftning och praxis, samt med att utföra rättsanalyser. Vi arbetar nära verksamheten och säkerställer en basal och levande förståelse för grundläggande juridiska utmaningar hos en stor grupp av våra kollegor inom våra ansvarsområden. Vidare har du en god omvärldsbevakning och håller dokumentation och processer aktuella, knyter kontakter och deltar i olika initiativ inom dina rättsområden.

Du ingår i vårt team av bolagsjurister och arbetar nära vår Compliance och etiskt ansvariga och flera delar av vår verksamhet, samt även flera externa intressenter. Du rapporterar till Systembolagets chefsjurist.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en kandidatexamen i juridik, med minst sex års relevant erfarenhet från advokatbyrå eller bolag. Du behöver ha bred erfarenhet med fokus på liknande arbetsuppgifter som i denna tjänst och med självständigt arbete inom de rättsområden som vi beskriver ovan. Har du en bred erfarenhet av arbete inom dessa rättsområden, och särskilt inom konsumenträtt, marknadsrätt och digitalisering, ser vi det som meriterande.

Vidare ska du ha arbetat praktiskt med, utformat och drivit frågor kopplade till Environmental, social, and corporate governance (ESG) och strategisk hållbarhet. Du har arbetat såväl förutsättningsskapande som operativt med hållbarhetskrav och exempelvis haft ansvar för ESG på ett bolag eller inom börsreglerad verksamhet. Goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift, är viktigt eftersom vi arbetar på båda språken.

Mer om dig 
Vi söker dig som tycker om att skapa goda relationer, både internt och externt, och har ett öppet förhållningssätt till alla du möter. Du har hög integritet och förmågan att ingjuta förtroende. Du är van att leda projekt och kombinerar ett pragmatiskt och lyhört förhållningssätt. Du är analytisk och kan prioritera utifrån verksamhetens behov. Som person är du prestigelös, nyfiken och ansvarstagande.

Att arbeta på Systembolaget
Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. För oss är det viktigt att du vill vara med och arbeta för vår vision att skapa ett hållbart samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg om hälsan så att ingen tar skada.

Ansökan
Låter det intressant? Kul! Skicka in din ansökan med CV, betyg och personligt brev. Vi hoppas kunna stänga denna rekrytering innan sommarsemestrarna, och kommer att utföra intervjuer löpande. I ansökningsformuläret kommer du även få svara på ett antal frågor om din kompetens. 

Vårt mål är att spegla samhället och vi värderar en mångfald av kompetens.

Kontakt
Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig, Heléne Hård af Segerstad på 070-336 46 02.

Välkommen att jobba på ett företag som ger service i världsklass, är ett av Sveriges starkaste varumärken med nöjda kunder och medarbetare. 

______________________________________________________________________

Systembolagets uppdrag baserar sig på omsorg om folkhälsan och att alkoholrelaterade problem blir mindre om alkohol säljs utan intresse av att maximera vinst. Systembolaget bidrar med kunskap, både om mat och dryck och om alkoholens påverkan på hälsan. På så vis vill vi inspirera till medvetna dryckesval och ett hälsosammare förhållningssätt till alkohol. För mer information se omsystembolaget.se.