Örjan arbetade 40 år på Systembolaget

Efter över 40 år på Systembolaget i många olika roller och uppdrag jobbar Örjan sin sista dag i april 2022. Bra löpande utbildning och positiv återkoppling från kunder och kollegor har gjort jobbet roligt.

Örjan Noreheim

Hur hamnade du på Systembolaget? 

Jag jobbade på restaurang som dryckesansvarig och blev på så sätt intresserad av att söka mig till Systembolaget. Jag började som vikarierande försäljare. Sen tillbringade jag några år utomlands med FN-tjänst och sen återvände jag till Systembolaget och fick en fast tjänst. Genom åren har jag provat olika roller, projekt och uppdrag.

Vad är det bästa med att jobba hos oss? 

Det är lätt att komma in i jobbet, man får bra utbildning löpande. Jag har möjlighet att vara delaktig och kan påverka och vi växlar mellan olika arbetsuppgifter. På det sättet lär alla sig mer. 

Jag tycker det är roligt att det finns möjlighet att jobba i olika butiker. Vi har bra arbetshjälpmedel och schemaplaneringen är bra. Det är också roligt att få positiv återkoppling från kunder och kolleger.

Finns det något i jobbet som känts utmanande? 

När det gäller kundmötet kan det ibland vara utmanande att få tid till att hjälpa till och att kunna läsa av kundens behov. Det är ju det viktigaste, att kunden blir nöjd.  

Vissa dagar kan det också bli mycket varuhantering och då kan kroppen bli lite trött. Men det finns bra hjälpmedel.  

Vilka är dina bästa tips för att lyckas och trivas som försäljare hos oss? 

Att ha ett stort intresse för människor och kunna läsa av kunder, våga ta initiativ, teamarbete, respekt för andra, ordningssinne och att vara stresstålig.  

Vilken kombination av mat och dryck gillar du? 

Renfilé med lingonsås tillsammans med hasselbackspotatis som tillbehör. Till det en belgisk ale med liten sötma och måttlig beska som matchar lingonsåsen med innehåll av messmör och grädde, alternativt en alkoholfri ale med liten beska och sötma. 

Namn: Örjan Noreheim 

Tid på Systembolaget: 1979 - 2022 

Fler talanger: Skriver poesi