Insiktsfull trendspaning

Vi analyserar trender och tar in insikter från omvärlden för att skapa ett så attraktivt, djupt och brett sortiment som möjligt. För att du ska hitta något du gillar

Vår ambition är att hela tiden ha ett riktigt bra sortiment där du kan hitta något du gillar, oavsett om det är naturvin, ljus lager eller rökig whisky.

Hur sortimentet ser ut bestäms av våra kategorichefer och inköpare tillsammans. Kategoricheferna tittar på vad kunderna vill ha nu och i framtiden och ser till att det finns en bredd av stilar, priser och förpackningar att välja på. Inköparna håller koll på vilka drycker som finns på marknaden: tillgängliga volymer, prisnivåer och kvalitet.

Det handlar mycket om skrivbordsarbete som att titta på egen och andras försäljningsstatistik, men också om att träffa leverantörer, delta i seminarier runt om i världen och jämföra våra omvärldsanalyser med andras.

Det är viktigt för oss att driva trender som gör det möjligt för dig att göra mer medvetna och hållbara val. Därför jobbar vi aktivt med att hitta produkter med lägre alkoholhalt, alkoholfria alternativ, mindre förpackningar, ekologiska produkter och klimatsmartare förpackningar.

I slutänden är det du som kund som styr vad som står på hyllan.

Vill du veta mer? Läs en intervju med vår kategorichef Märta Kuylenstierna, som berättar om sitt arbete.