Vår företagsledning

Ann Carlsson Meyer

Verkställande direktör

Född: 1966

Anställd: 2022

Utbildning och tidigare erfarenhet: Ann Carlsson har varit vd och koncernchef för Apoteket AB sedan 2010. Dessförinnan var hon under många år verksam inom ICA-gruppen där hon bland annat varit chef för affärsområdet ICA Sverige. Hon är styrelseledamot i Vattenfall AB och SNS. Ann Carlsson är utbildad vid Stockholms universitet inom Personal- och organisationsutveckling. 

Läs mer om Ann

Chatarina Eriksson

Chatarina ErikssonHR-direktör

Född: 1970

Anställd: 2009

Utbildning och tidigare erfarenhet: Fil.kand. ekonomi, ledarskapsutbildningar på exekutiv nivå. Chatarina kommer senast från en roll som avdelningschef för Butiksutveckling på Systembolaget och arbetade innan dess som hotelldirektör på ett antal hotell och som affärsutvecklare på Invest in Dalarna Agency.

Tobias Frohm

Tobias FrohmDirektör E-handel

Född: 1965

Anställd: 2011

Utbildning och tidigare erfarenhet: Personalvetare. Tobias har tidigare arbetat som HR-direktör på Lernia AB, HR Lead Sweden på Accenture samt chef för Consultus Leadership Partner AB. Kommer närmast från rollen som HR-direktör på Systembolaget.

Frida Roswall

T.f. Ekonomidirektör

Fram tills att Merlin Poljak börjar i maj 2022 är Frida Roswall tillförordnad direktör för avdelningen Ekonomi och Administration.

Hans Jungland

Direktör verksamhetsområde Försäljning

Född: 1965

Anställd: 2003 


Utbildning och tidigare erfarenhet:
 Internutbildningar på exekutiv nivå. Hans kommer närmast från tjänsten som avdelningschef för Butiksutveckling på Systembolaget. Dessförinnan var han försäljningschef för det norra försäljningsområdet. Tidigare har han arbetat som avdelningschef/kategorichef på Coop, försäljningschef på Stor&Liten och butikschef på Konsum.

Eva Listi

IT-direktör

Född: 1962

Anställd: 2016


Utbildning och tidigare erfarenhet: 
Kemi, biologi, juridik och ekonomi vid Stockholms Universitet samt intern- och externutbildningar på exekutiv nivå.

Eva kommer närmast från PostNord AB och rollen som vice CIO och chef för IT Plan & Transformation. Tidigare var hon CIO på Ericsson och har bland annat även haft ett antal olika ledande IT befattningar inom AstraZeneca, Pfizer och Pharmacia.

Gustav Lovén

Gustav LovénDirektör Strategi & Erbjudande

Född: 1981

Anställd: 2017

Utbildning och tidigare erfarenhet: Civilekonom, Handelshögskolan i Stockholm och studier vid Cornell University. Gustav kommer närmast från en tjänst som strategichef på Systembolaget. Dessförinnan har Gustav haft olika ledarroller inom H&M, globalt och i Asien, samt arbetat som strategikonsult på Ericsson och Bain & Company.

Sara Norell Murberger

Sara Norell MurbergerDirektör Sortiment, Inköp och Varuförsörjning 

Född: 1964

Anställd: 2007

Utbildning och tidigare erfarenhet: Diplomerad sommelier, ledarskapsutbildningar på exekutiv nivå. Sara kommer senast från en roll som affärsområdeschef på Arvid Nordquist HAB och arbetade innan dess som Food & Beverage Manager på hotellkedjan SAS Radisson. 

Malin Sandquist

Malin SandquistDirektör Bolag och Samhälle

Född: 1972

Anställd: 2012

Utbildning och tidigare erfarenhet: Jur kand. Malin har tidigare arbetat som advokat, närmast som delägare på Advokatfirman Hammarskiöld & Co.

Kristina Stutterheim

Kommunikationsdirektör

Född: 1966

Anställd: 2018


Utbildning och tidigare erfarenhet: 
Examen från IHM samt coachutbildningar. Kristina kommer närmast från Riksteatern där hon var kommunikationsdirektör. Tidigare anställningar inkluderar bland annat Lärarförbundet och Energy Forum.