Jobba hos oss

Så här söker du jobb som försäljare på Systembolaget

Här går vi igenom de olika stegen för att söka jobb till butiksarbete

  • Det första du gör är att fylla i ett formulär direkt från din dator eller mobil. Du skriver in dina kontaktuppgifter och berättar om dina arbetserfarenheter. Du får också svara på några frågor som visar om du på ett bra sätt klarar av jobbet på Systembolaget.
  • Nästa steg är att vi bjuder in sökande, som vi tror passar för butiksarbete, till intervju. Intervjun kan ske i butiken eller på telefon. Ibland har vi enskilda intervjuer. Ibland bjuder vi in flera sökande samtidigt till en träff i butiken. 

Intervju – så här går den till

Om du kommer på intervju får du information om jobbet. Du får berätta om dig och dina erfarenheter inom vissa områden som är viktiga, till exempel av att ge service. Du får också berätta om dina erfarenheter av att arbeta tillsammans med andra och jobb med tunga lyft.

Du får berätta om hur du gjorde i en viss situation och vad du har lärt dig från den händelsen – både det som gick bra – och det du hade kunnat göra annorlunda. Vi vill gärna få veta vad du vill, vad du kan och vad du har lärt av dina erfarenheter.

Svenska språket 

Ett grundläggande krav för att få anställning hos oss är att du talar, förstår och kan läsa svenska. Det är också krav på att kunna föra en enkel konversation i de vanligaste förekommande situationerna under en arbetsdag. Du ska också kunna förstå och läsa skriftlig information och instruktioner. Detta motsvarar nivå B1 på den gemensamma europeiska referensramen för språk (GERS) eller nivå C i SFI.

Referenser

I slutet av intervjun ber vi dig om namn på personer som känner dig, till exempel från en annan arbetsplats och som kan ge dig referenser för jobbet. 

Här hittar du alla lediga jobb med ansökningsformulär