Gå till huvudinnehåll

Tips innan du ansöker om ett jobb hos oss

Vill du söka jobb på Systembolaget? Här ger Louise Hallmén, som jobbar med rekrytering, sina bästa tips.

Vad ska man tänka på när man söker jobb hos Systembolaget?

Bild på Louise HallménDet är viktigt att du förstår varför Systembolaget finns och att du känner för vår vision om ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg om hälsan så att ingen tar skada. Vi är på många sätt ett annorlunda företag som skiljer sig från annan detaljhandel eftersom vi inte drivs av att sälja så mycket som möjligt. Vi vill istället inspirera till medvetna dryckesval och ett hälsosammare förhållningssätt till alkohol. Att du delar våra värderingar är en viktig förutsättning för om du kommer att trivas hos oss.

Vilka egenskaper bör man ha för att passa in?

Systembolaget anställd pratar med kund i butik.

Att kombinera ansvar med god service är vår största utmaning och vi sätter alltid mötet med kunden i främsta rummet. Därför är det viktigt att du gillar att ge service och att du ser alla våra kunder. Du behöver inte vara expert på mat och dryck, men du ska så klart ha ett stort intresse av att lära dig området. 

En viktig personlig egenskap är förmågan att sätta laget före jaget och att du har en vilja att hjälpa dina kollegor att bli så bra de kan.
Om du söker jobb som försäljare måste du vara beredd på att arbeta flexibla arbetstider som till exempel tidiga morgnar. Du behöver också ha god fysik eftersom arbetet bland annat innebär tunga lyft.

Var hittar man era lediga jobb?

Alla våra lediga jobb finns här på omsystembolaget.se Beroende på vilken tjänst det handlar om så finns vi också där vår målgrupp finns. I vissa nyöppnade butiker genomför vi rekryteringsmingel. Då skickar du först in en ansökan via vår webb, därefter får du komma till butiken och träffa butikschef, butiksmedarbetare och rekryterare under en kort tid. Då gäller det att prata och vara framåt!