Vi som jobbar här

Jag har alltid haft ett intresse för människor

Vito sökte sommarjobb på Systembolaget för sju år sen. Han fick jobbet och blev kvar. Idag jobbar han med sitt intresse: att möta människor och prata mat och dryck.

Vito, försäljare i Höllviken

Hur hamnade du här på Systembolaget? 

Jag arbetade tidigare inom hotellbranschen och har länge haft ett stort intresse för vin.  Efter en utbildning hos Munskänkarna sökte jag ett sommarjobb på Systembolaget. Idag har jag fast tjänst som försäljare i vår butik i Höllviken och numera ingår jag i butikens ledningsgrupp.  

Vad är det bästa med att jobba hos oss? 

Att jag får jobba med det jag brinner för; att möta kunder och prata mat och vin. Jag har alltid haft ett intresse för människor. Jobbet känns utvecklande med nya utmaningar hela tiden och där den ena dagen inte är den andra lik.  

Finns det något i jobbet som känns utmanande? 

Att jobba på butik innebär ju också en del administrativa uppgifter och de brinner jag inte lika mycket för. Men det är inget problem, de ingår ju i jobbet. Det kan vara tufft att hantera kunder som inte vill betala, snattare, men för oss är det en viktig uppgift att säkerställa att alla kunder ska känna sig trygga.  

Vad skulle du vilja testa framåt hos oss? 

Det skulle vara roligt att arbeta med vinprovningar.

Vilka är dina bästa tips för att lyckas och trivas som försäljare hos oss? 

Vara ödmjuk, kunna lyssna, visa framfötterna, visa alla respekt och vara öppen för nya idéer. 

Vilken kombination av mat och dryck gillar du? 

Eftersom jag gillar udda mat- och dryckeskombinationer äter jag gärna en grillad torskrygg med rödvinssås och bacon. Till det väljer jag ett vin på druvan cabernet franc i den stil vi ofta hittar i Loiredalen. Låg strävhet och lite dammigt, gräsig eftersmak som möter beskan i det grillade torskskinnet. 

Namn: Vito Zambrino 

Arbetar som: Försäljare på butik 1234 i Höllviken 

Började på Systembolaget: 2015 

Fler talanger: Springer gärna och älskar djur och natur.