Sälja med ansvar

Systembolagets podd – annorlunda av en anledning

I vår egen podd får du en titt bakom kulisserna på Systembolaget, när vi resonerar med olika gäster om de viktigaste frågorna vi får om oss och vår verksamhet.

Varför ser våra butiker ut som de gör? Hur hamnar varorna egentligen på hyllan? Hur balanserar vi rådgivning om mat och dryck med uppdraget att bidra till en bättre folkhälsa? I podden om Systembolaget får du svar på allt du någonsin undrat om Systembolaget.

Avsnitt 1: Systembolaget - annorlunda av en anledning. Vad innebär det egentligen?

Vår vd Ann Carlsson Meyer berättar om vad hon tar med sig från sin bakgrund från bland annat ICA och Apoteket och om balansgången mellan försäljning och folkhälsa. Och hur ser Ann på utvecklingen framåt? 

Avsnitt 2: Systemet bakom Systemet. Hur går det till när varorna hamnar på hyllan?

I det andra avsnittet av Systembolagets podd ”Annorlunda av en anledning” pratar Ann Carlsson Meyer med Sara Norell Murnberger, Sortiment & Varuförsörjning. Om hur vi skapar ett sortiment för alla i Sverige. Vår inköpare Magnus Lindblom, deltar och berättar hur inköpsprocessen går till i praktiken.

Avsnitt 3: Folkhälsa och försäljning av alkohol. Hur går det ihop?

Vad menas med ansvarsfull försäljning? Vad gör man i dag och vilka möjligheter finns för att stärka arbetet kopplat till folkhälsa. I det tredje avsnittet pratar Kaisa Snidare och Irma Kilim Ahnsjö på Hållbarhet & Hälsa om hur vårt uppdrag ser ut och hur man kan sälja alkohol och dessutom ha en ambition att kliva fram i arbetet med folkhälsa.

Här hittar du alla avsnitt:

Öppna Spotify och lyssna på podden